+31 6 46 24 54 43 marcel@ysselmuiden.nl
Selecteer een pagina
Verbouwing Centrum Geboorte en Gezin Elkerliek

Verbouwing Centrum Geboorte en Gezin Elkerliek

Verbouwing Centrum Geboorte en Gezin Elkerliek

Project omschrijving

De verbouwing is in bouwteam met A/D Amstel architecten vanaf het allereerste begin opgepakt. De afdeling kon niet tijdelijk elders of kleiner worden tijdens de bouw. Hierdoor moest in een draaiende afdeling verbouwd worden. De afdeling is qua integratie tussen bouw, installaties en vaste inrichting vrij ingewikkeld. De planning voor het gehele traject van ontwerp tot en met de uiteindelijke inhuizing werd ambities door het team flink ingekort, tot de uiterste tevredenheid van de opdrachtgever.

Project: Details

Opdrachtgever: Elkerliek
Oppervlakte: ca 1.500 m2 bvo
Ontwerp: 2015-2016
Uitvoering: 2016
Bouwkosten: ca. 1 miljoen

Meest trots op

Bouw werd uitgevoerd midden in een draaide afdeling. Er was bijzonder veel druk gezet op de oplevering waardoor LEAN bouw- en ontwerpprincipes ingezet zijn om een tijdswinst van 40 % te behalen.

Werkzaamheden:

Projectleiding planontwerp
Bouwteam
Leanmanagement

Teamgrootte 4 Hurks bouw


Werkzaamheden verricht bij Hurks, foto’s en video ad Amstel / Elkerliek

Onderzoek- en Diagnostiekgebouw Amsterdam 
(O|2 gebouw VU)

Onderzoek- en Diagnostiekgebouw Amsterdam 
(O|2 gebouw VU)

Onderzoek- en Diagnostiekgebouw Amsterdam (O|2 gebouw VU)

Project omschrijving

Dit spannend gebouw voor biomedisch en biochemisch onderwijs en onderzoek ligt aan de zuidas en is gekenmerkt door de hoge constructieve en functionele complexiteit. Het O2 gebouw is als pilot volledig in BIM uitgewerkt. Ondanks de uitdagende constructieve “mikado’s” is veel flexibiliteit gecreëerd voor laboratorium-modules. Door goede logistieke routes en open ruimtes af te wisselen, zijn vele mogelijkheden voor ontmoeting, studie, werk en ontspanning gemaakt. Bovendien ontbreken auditorium, winkels, horeca en terrassen niet. Een sierlijke toevoeging aan de zuidas!

Project: Details

Opdrachtgever: Vrije Universiteit Amsterdam
Oppervlakte: 33.000 m2 bvo
Ontwerp: 2009-2012
Uitvoering: 2013-2015
Bouwkosten: 67 miljoen

Meest trots op

Het gebouw is oorspronkelijk ontworpen voor de VU medisch Centrum en overgedragen aan een andere opdrachtgever vóór de start bouw. Het ontwerp bleek voldoende flexibiliteit te zijn dat het in relatief korte tijd aan de nieuwe eisen van de nieuwe opdrachtgever aangepast kon worden. Zowel de architect als de constructeur hebben met een BIM model gewerkt waarbij regelmatig clash detection plaats vond. De constructie is uitdagend spannend en geen eenvoudige opgave voor de constructeur.

Werkzaamheden:

 • Contractvorming
 • Projectopzet
 • Projectafhandeling
 • BIM pilot

Teamgrootte 12 EGM architecten


Werkzaamheden verricht bij EGM, foto’s EGM architecten

Michalovce Hospital Slovakije

Michalovce Hospital Slovakije

Michalovce Ziekenhuis Slovakije

Project omschrijving

In opdracht van de grootste zorg aanbieder van Slovakije is een compact ontwerp gemaakt die zorg biedt voor de inwoners van de stad Michalovce in het oosten van Slovakije. Het ontwerp is vooral gericht door efficiënte werkprocessen en lage kosten in combinatie met toekomstbestendigheid.

Project Details

Opdrachtgever: Svet zdravia
Oppervlakte: 21.000 m2 bvo
Ontwerp: 2014-2015
Aantal bedden: 290
Bouwkosten: ca 20 miljoen

Meest trots op

Ondanks het krappe budget is door een lean aanpak dit buitenlandse project binnen de kaders gebleven. Het project is een goed voorbeeld van het werk van Dutch Health Architects door de combinatie van een senior architect van EGM architecten te laten samenwerken met een team van dJGA architecten. Het nieuwe werken en moderne communicatie middelen hebben hun nut bewezen waardoor afstand geen issue was.

Werkzaamheden:

 • Projectacquisitie en contractvorming
 • Projectopzet (DHA)
 • Projectmanagement
 • Projectafhandeling

Teamgrootte 4 DHA, 3 overige adviseurs


Werkzaamheden verricht bij DHA, illustraties EGM architecten dJGA architecten

UMC Bouwdeel A

UMC Bouwdeel A

Transformatieproject monumentaal verpleeggebouw in stafgebouw Radboud UMC Bouwdeel A

Project omschrijving

De herontwikkeling van gebouw A betreft de realisatie van een nieuw inbouwpakket en het met zorg aanpassen van het casco met behoud van de gemeentelijk monumentale status. Door gebruik te maken van een BIM-model ontwikkeld op basis van een 3D point cloud scan zijn fouten in de bouw geminimaliseerd. In het gebouw zijn onder andere het Raad van Bestuur, flexibele kantoorruimtes en een restaurant gehuisvest.

Project: Details

Opdrachtgever: Radboudumc
Oppervlakte: 12.000 m2 bvo
Ontwerp: 2012
Uitvoering: 2013-2014
Bouwkosten: 18 miljoen

Meest trots op

Dat dit gebouw door de gemeente Nijmegen tot monument benoemd is. Het pand is volledig gerenoveerd om meer dan te voldoen aan de duurzaamheidseisen van deze tijd. Door duurzaamheidsmaatregelen maakte het gebouw een enorme sprong van energielabel G naar energielabel A!

Werkzaamheden:

 • Contractvorming
 • Projectopzet
 • Projectafhandeling

Teamgrootte 5 EGM architecten


Werkzaamheden verricht bij EGM, foto’s EGM architecten

Jeroen Bosch Ziekenhuis Den Bosch

Jeroen Bosch Ziekenhuis Den Bosch

Jeroen Bosch Ziekenhuis Den Bosch

Project omschrijving

Dit ziekenhuis komt voort uit een fusie van drie ziekenhuizen in Den Bosch en de samenwerking met Revalidatiecentrum De Tolbrug, het Centrum Ouderen en Ziekenhuispsychiatrie en Instituut Verbeeten. Enkele bijzonderheden in het complex zijn de gerobotiseerde apotheek, laboratoria voorzien van high-tech productiestraten, een geavanceerd logistiek systeem met geautomatiseerde zelfsturende transportkarren, een uitgebreid buizenpost-systeem door het gehele ziekenhuis, een hybride OK met ingebouwde diagnostische apparatuur, een intensive care afdeling met evidence based design verlichting met bioritme stimulatie. Het gebouw is voorzien van geavanceerde lage temperatuurverwarming gecombineerd met warmte en koude opslag in de bodem. Verwarming en koeling is geïntegreerd in het plafond en de gevels zijn volledig in de fabriek geprefabriceerd waarbij zelfs glas en zonwering vooraf in de elementen gemonteerd zijn.

Project Details

Opdrachtgever:
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Oppervlakte: 
116.000 m2 bvo ziekenhuis
6.000 m2 bvo revalidatie
7.000 m2 bvo psychiatrie
Ontwerp: 2004-2007
Bouw: 2007-2011
Inhuizing: 2012
Aantal bedden: 730
Bouwkosten: 210 miljoen

Meest trots op

Vanaf het moment dat het project opdracht werd tot moment dat de grote verhuisoperatie plaatsvond ben ik betrokken geweest bij dit project. Het project is een goed voorbeeld van hoe je ook zorggebouwen zeer energie zuinig kan maken. De bouw is binnen het budget en drie maanden korter dan gepland gebouwd.

Werkzaamheden:

 • Contractvorming
 • Projectopzet
 • Projectleiding
 • Technische Coördinatie
 • Esthetische begeleiding uitvoering
 • Directievoering
 • Projectafhandeling
 • Catalogus benadering inbouw

Teamgrootte 19 EGM architecten, 2 EGM adviseurs, 5 Toezicht


Werkzaamheden verricht bij EGM architecten, Foto’s EGM architecten