+31 6 46 24 54 43 marcel@ysselmuiden.nl
Selecteer een pagina

Instituut Verbeeten Den Bosch

Project omschrijving

Instituut Verbeeten is gespecialiseerd in topklinische zorg op het gebied van Radiotherapeutische Oncologie en Nucleaire Geneeskunde. Om lokaal haar patiënten in Den Bosch te kunnen bedienen en synergie te zoeken met het Jeroen Bosch Ziekenhuis is er een nieuwe dependance gerealiseerd in Den Bosch. In het ontwerp is gestreefd naar openheid en uitzicht gericht naar de natuur. De ruimte onder het golvend dak biedt intimiteit en geborgenheid voor kwetsbare patiënten. In het behandelcentrum bevinden zich 2 stralingsbunkers, Het gebouw is in 2012 genomineerd voor de Hedy D’Ancona-prijs voor zorg-architectuur.

Project: Details

Opdrachtgever:  Verbeeten
Oppervlakte:  2.000 m2 bvo
Ontwerp:  2007-2009
Uitvoering:  2010-2011
Bouwkosten:  3,5 miljoen

Meest trots op

De opdrachtgever wilde iets dat leek op de stijl van Frank Gehry, met een spannende vorm. Dit was geen eenvoudige opgave gezien het budget. Bijzonder is de bijna twee meter dik dak en wanden van de bunkers dat de straling tegenhoud.


Werkzaamheden verricht bij EGM, foto’s EGM architecten